2019-11-25

Ny CFO Volito AB

Kanalen i Malmö med utsikt över Malmö C på höger sida. Solnedång och vackra reflektioner i vattnet.
Karin Bengtsson har utnämnts till Chief Financial Officer (CFO) i Volito AB. Karin tillträder posten senast 2 mars 2020 och ersätter Fredrik Molested som kommer att träda in som CFO i AB Axel Granlund. Karin kommer närmast från befattningen som CFO i MalmbergGruppen.

”Jag ser fram emot att välkomna Karin Bengtsson till Volitogruppen. Hon har en gedigen finansiell bakgrund och erfarenhet från såväl noterade bolag som privatägda verksamheter. Karin besitter goda ledaregenskaper samt ett starkt resultatfokus som kommer att bli en stor tillgång för Volito AB i vår strävan att fortsatt skapa värden över generationer” säger Ulf Liljedahl, VD och Koncernchef i Volito AB.

Karin Bengtsson kommer närmast från MalmbergGruppen, som är ett familjeägt miljöteknikbolag. Karin har bakom sig en karriär inom flera olika branscher och verksamheter där hon haft en rad olika ledande och finansiellt inriktade befattningar. Karin är född 1965 och har en civilekonomexamen från Lunds Universitet.

“Det är mycket spännande och hedrande att få möjligheten att anta rollen som CFO i Volitogruppen. Volito är ett väldigt fint bolag med en spännande framtid. Jag ser fram emot att ta mig an verksamhetens framtida utmaningar”, säger Karin Bengtsson.

”Jag vill passa på att tacka Fredrik för hans uppskattade insats i Volitogruppen och önskar honom all lycka i sin nya utmaning som CFO i AB Axel Granlund”, säger Ulf Liljedahl.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Liljedahl
VD och Koncernchef Volito AB
Tel. 040-660 30 00